Jedlé jeřabiny

Poživatelné a velmi chutné jsou plody jeřábu jedlého – moravského (má ozubenou jen horní část listu, spodní je celokrajná), pěstují se v mnoha barevných variantách (tmavě granátová, červená, oranžová až růžově-bílá). Tyto jedlé a na vitamíny a rutin velmi bohaté plody se ideálně hodí jako pikantní tečka do zavařenin, protože mají velmi výraznou natrpklou chuť, lehce připominající brusinky. Každá barevná varianta navíc chutná trochu jinak. Plody jsou tvrdší, dlouho vydrží čerstvé a lze je s úspěchem použít například do pečených čajů. Zvláště se jedlé jeřabiny hodí do ovocných pochoutek pro diabetiky, protože sladidlo sorbit se extrahuje právě z plodů jeřábu.


PODZIMNÍ SLAST - pečený čaj s jeřabinou moravskou, vanilkou, hřebíčkem fruktózou a stévií 200 ml

PODZIMNÍ SLAST - pečený čaj s jeřabinou moravskou, vanilkou, hřebíčkem fruktózou a stévií 200 ml

Vyrobeno z českých plodů podzimu, bez cukru a přes to slastně dobré! Alaja Krupnaja je druh drobn..

70,00Kč Cena bez DPH: 70,00Kč

Zobrazuji 1 až 1 z 1 (celkem stran 1)